خانواده و فرهنگ ترافیک


11/18 4/29

موضوعات
فرهنگ ترافیک
نقش خانواده در فرهنگ ترافیک
فرهنگ ترافیک یعنی ...
فرهنگ ترافیک،لازمه زندگی شهری
فرهنگ رانندگی
عابران ، عاملان ترافیک اند.
فرهنگ عابران پیاده
فرهنگ موتور سواران
ایمنی تردد کودکان
فقر فرهنگ و گره ترافیک
مورچه ها ، اساتید کنترل ترافیک
کمی هم لبخند ترافیکی...
ترافیک و سکته مغزی
اولین اتوبوس در ایران در اواخر دوره قاجار
تاریخچه ترافیک
فرهنگ ترافیک،رانندگی با دشمن
ارتقاء فرهنگ ترافیک
ارتقا فرهنگ ترافیک به روایت اتوبوس
وسایل کمک آموزشی
روش های ارتقاء فرهنگ ترافیک
چارت ارتقاء فرهنگ ترافیک
پارک های ترافیکی
فرهنگ ترافیک، با آموزش امروز كودكان

نویسندگان

لینکدونی

امکانات جانبی

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 1
بازدید ماه : 138
بازدید کل : 7724
تعداد مطالب : 20
تعداد نظرات : 25
تعداد آنلاین : 1



خانواده و فرهنگ ترافیک
دسته بندی : <-PostCategory-> نویسنده : زهرا حسینی

برای مثال آموزش کودکان عابر پیاده با آموزش بزرگسالان عابر تفاوت دارد، زیرا کودکان به دلایل جسمی و روانی که بعداً خواهد آمد، صدمات شدیدی می بینند و از این رو نیازمند آموزش های ویژه هستند. دوم اینکه آموزش فرهنگ ترافیک به کودکان که گاه از سوی پلیس، مدرسه و سایر گروه های اجتماعی تدارک دیده می شود، بدون هماهنگی و اتفاق نظر با خانواده، بی تأثیر نخواهد بود. سوم اینکه آموزش کودکان از طریق خانواده نباید همیشه به طور مستقیم باشد، چراکه آموزش های مستقیم همراه با کنترل، نظارت و سختگیری، به کاهش یادگیری می انجامد. خانواده در دوره پیش از پنج سالگی، باید ترکیبی از نقش های آموزشی، کنترلی و پشتیبانی را ایفاءکنند، تا کودک ضمن شناسایی محیط خود، راه های خویشتن داری و اجتماعی شدن را فرا گیرد. چهارم این که در آموزش فرهنگ ترافیک به فرزندان، همیشه لازم نیست که کودک یا نوجوان تشویق یا تنبیه شود. گاه لازم است شرایطی فراهم شود که خود او در خصوص هنجارهای ترافیکی به تعمق و تفکر بپردازد و اهمیت هریک از اجزای فرهنگ مذکور را در یابد.گاه باید در شرایطی قرار گیرد که خودش مسئولیت کارش را به عهده گیرد و در شرایطی که کسی بالای سرش نیست، خودش کار درست را جست و جو کند. گاهی لازم است، نوجوانان بدون تائید و تمجید یا تنبیه دیگران، خود وضعیت های رضایت بخش ا تجربه کند، تا در آینده نیز بکوشد، آن گونه رفتار کنند که احساس رضایت  بخش تری داشته باشد.
     کارشناسان آموزش فرهنگ ترافیک بر این باورند که آموزش کودکان باید پنج ویژگی خاص داشته باشد که از آن به (( پنج پی)) (5P) یاد کرده اند: « 1- آموزش کودکان باید پیش از دوره دبستان باشد (Preschool) 2- کار در آموزش در این دوره به صورت تجربی باشد (Practical) 3- مطابق با اصول رشد کودکان باشد ( Principle)4- به صورت مکرر و مداوم باشد (Presented)5- باید دارای جایگاه خاصی در مدرسه باشد.(Place) »( حسینی،1380.)اصلاح روش های کاهش تصادفات و تبعات ترافیکی، اصلی ترین هدف آموزش فرهنگ ترافیک به کودکان است. سایر هدف ها عبارتند از: «الف: انتقال اطلاعات، ضوابط و مقررات عبور و مرور به عابران پیاده، سواره و سرنشینان. ب) آموزش و ترویج فرهنگ صحیح رانندگی. ج) تغییر در رفتارهای بازیگران ترافیکی. د) جامعه پذیر ساختن هنجارهای ترافیکی. ه) اصلاح و حذف باورهای غلط فرهنگی ترافیکی، مثلاً برای عابران که تصور می کنند، مسیری کوتاه تر ایمن تر است. و) آموزش مفاهیم ترافیکی به همه گروه های سنی و جنسی.» (عبدالرحمانی،1384: 22-21) بسیاری از کارشناسان ترافیکی، عابران پیاده، به ویژه کودکان و نوجوانان را، عاملی مهم در ترافیک درون شهری و برون شهری دانسته اند. گزارش های ترافیکی بیانگر این است که در میان تمام سفرهای درون شهری، سفر های عابرین پیاده، همیشه بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند، لذا به صورت منطقی، بایستی بیش تر سهم در آموزش فرهنگ ترافیک به این مسأله تعلق گیرد. در این میان کودکان و نوجوانان با دارا بودن بالاترین درصد، جمعیت کشور و همچنین، بالاترین درصد تصادفات را به دنبال دارد. در این سنین، اساساً نحوه عبور از خیابان، سازگاری با محیط شهری و حتی اعتماد و عدم اعتماد به پلیس را از والدین می آموزند. آنها با قرار گرفتن در کنار والدین می آموزند که هنگام عبور از خیابان به چه مواردی توجه کنند، از چه کسانی کمک بخواهند، و اگر در حین بازی، گردش خرید و  بازگشت از مدرسه راه را گم کردند، به چه کسی مراجعه کنند.گاه خانواده ها با آموزش غیر مستقیم، ناخواسته کودکان را از پلیس راهنمایی و رانندگی، به عنوان یکی از عناصر تأثیر گذار بر ترافیک، می ترساند. چنانکه برای ترساندن یا ساکت کردن کودک خود، او را از تحویل دادن به پلیس و تنبیه از سوی پلیس متوسل می شوند. به همین دلیل است که برخی از کودکان به هنگام کمک خواستن از پلیس دچار تعارض می شوند. کودک با قرار گرفتن در کنار خانواده و نیز گوش دادن به سخنان آن ها درخصوص عبور و مرور، با پدیده ها و مفاهیمی چون: خط کشی عابر پیاده، پلیس و چراغ راهنمایی، که هریک عامل مهمی برای عبور از عرض خیابان است، آشنا می شود. و برای عبور از خیابان از آن ها سود می برد. اگر اعضای خانواده هنگام عبور از عرض خیابان، به علائم راهنمائی و رانندگی توجه کرده و پس از سبز شدن چراغ عابر پیاده، از عرض خیابان عبور گذشته باشند، کودک احتمالاً به تقلید و همانند سازی از آن ها، به همین شیوه عمل خواهد کرد.
   کودکان به عنوان سرنشینان هم در آموزش فرهنگ ترافیک از سوی خانواده نقش حائز اهمیتی دارد. کودک ممکن است، سرنشین اتومبیل شخصی، و یا سرنشین اتومبیل( اتوبوس، مینی بوس، و تاکسی) باشد. در هر دو شکل یاد شده، کودک نیازمند آموزش های خاص است. خانواده هایی را که دارای اتومبیل شخصی هستند، باید توجه بیشتری به آموزش فرهنگ ترافیک داشته باشند. برای مثال، خانواده ها باید به کودک بیاموزند که هنگام سوار شدن و یا پیاده شدن از اتومبیل، چه مواردی را رعایت کند، درب اتومبیل را چه وقتی و چگونه باز کند، یا ببندد، در کدام قسمت اتومبیل( صندلی) بنشیند، به هیچ یک از وسایل داخل اتومبیل ( دنده- ترمز دستی- سوئیچ- فرمان و...) دست نزند، هنگام حرکت اتومبیل، جلوی چشم راننده را نگیرند یا در بغل او ننشیند. همچنین به نوجوانان نباید اجازه داد که به تنهایی اتومبیل را روشن و رانندگی کنند. خانواده هایی که کودکان خود را سوار بر اتومبیل های عمومی می کنند، باید به موارد دیگری چون، گرفتن میله های داخل اتوبوس، راه نرفتن در داخل آن، و بیرون نبردن سر از پنجره ها توجه داشته باشند. خانواده ها باید موارد یاد شده را با استفاده از شیوه های آموزشی به کودکان بیاموزند.کودکان و نوجوانان به دلایل پیش گفته شده، نقش اندکی به عنوان سواره در فرهنگ ترافیک بازی می کنند.دوچرخه سواری و گاه موتور سیکلت سواری از معدود مواردی است که آن ها بازیگر نقش سواره هستند. فصل تابستان و هنگام رفتن به مدرسه، مهم ترین اوقاتی هستند که کودک یا نوجوانان از دوچرخه یا موتور استفاده می کنند. بدین ترتیب آموزش فرهنگ دوچرخه سواری و موتور سواری به آن ها ضروری است.
     همان گونه که مراقبت و تربیت کودک شدیداً به عناصر فرهنگی وابسته است، استفاده از وسایل نقلیه ای چون دوچرخه و موتور سیکلت از سوی کودک و نوجوان نیز مستلزم به کارگیری عناصر فرهنگی است و باید از سوی والدین به کودک آموزش داده شود. والدین باید به کودک بیاموزد که کجا و کجا باید از دوچرخه استفاده کند، با چه کسانی دو چرخه سواری کند، چه موارد ایمنی را در در دوچرخه سواری رعایت کند و چه مدتی را به دوچرخه سواری و موتور سواری اختصاص دهد. « در برخی از کشورهای جهان نظیر: هند، تایلند، چین و هلند که تعادا دوچرخه ها نه تنها از تعداد اتومبیل ها، بلکه گاه از جمعیت کشور هم بیشتر است و فرهنگ خاصی برای دو چرخه سواری وجود دارد. در این کشورها، ضمن آن که بسیاری از والدین در قالب تفریح، ورزش، و مسافرت در کنار فرزندان به دوچرخه سواری می پردازند، بلکه تعدای از مسئولان سیاسی و اجتماعی درجه یک نیز برای تشویق افراد دوچرخه سواری می کنند.»( رفیع پور،1378: 421)


نظرات شما عزیزان:

mohsen
ساعت18:49---14 فروردين 1391
با سلام

وبلاگ زیبا با مطالب آموزنده ای دارید.

موفق باشید.
پاسخ:ممنونم


mahsa
ساعت22:20---8 فروردين 1391
سلام دوست عزيز وب نازي نظر دادم جون واقعا عاليه
موفق باشي.


saly
ساعت22:14---6 فروردين 1391
سلام از وبلاگت خیلی خوشم اومد اگه خواستی منو لینک کن خیلی خوشحال میشم بای

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

یک شنبه 6 فروردين 1391برچسب:,
مطال گذشته

·

تاریخچه ترافیک ارسال در : 1391/1/12 14:44

·

فرهنگ رانندگی ارسال در : 1391/1/11 22:23

·

فرهنگ موتور سواران ارسال در : 1391/1/11 22:2

·

فرهنگ ترافیک، با آموزش امروز كودكان ارسال در : 1391/1/11 20:40

·

فرهنگ ترافیک ، رانندگی با دشمن ارسال در : 1391/1/8 22:50

·

ترافیک سکته مغزی را افزایش می دهد. ارسال در : 1386/1/1 14:30

·

کمی هم لبخند ترافیکی ... ارسال در : 1386/1/1 22:38

·

مورچه ها،اساتید کنترل ترافیک ارسال در : 1391/1/6 21:42

·

خانواده و فرهنگ ترافیک ارسال در : 1391/1/6 21:23

·

پارکهای ترافیکی ارسال در : 1391/1/6 15:25

·

فرهنگ ترافيك عابرين و شهروندان ارسال در : 1391/1/5 21:54

·

کودکان و ایمنی در عبور ارسال در : 1391/1/5 20:7

·

وسایل کمک آموزشی ارسال در : 1391/1/5 17:47

·

ارتقا فرهنگ ترافیک به روایت اتوبوس ارسال در : 1391/1/5 17:37

·

عابران عامل ترافيك اند؟ ارسال در : 1391/1/5 17:25

·

فقر فرهنگ و گره ترافیک ارسال در : 1391/1/5 17:9

·

چارت ارتقای فرهنگ ترافیک ارسال در : 1391/1/5 17:3

·

روش های ارتقای فرهنگ ترافیک ارسال در : 1391/1/5 15:17

·

فرهنگ ترافیک ، لازمه زندگی شهری ارسال در : 1391/1/5 14:34

·

فرهنگ ترافیک یعنی ... ارسال در : 1391/1/4 18:40

درباره وبلاگ

هدف من از ایجاد این وبلاگ، این بود که همراه مردم عزیز کشورم فرهنگ ترافیک رو یاد بگیریم.

آرشیو مطالب

لینک دوستان



طراح قالب
طراح قالب ملودیوس